Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви началото на последния етап от плана

...
Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви началото на последния етап от плана
Коментари Харесай

Хуан Гуайдо обяви, че е започнал последният етап от плана за сваляне на Мадуро

Венецуелският опозиционен лидер Хуан Гуайдо обяви началото на последния стадий от проекта за събаряне на президента Николас Мадуро, съобщи ДПА. Гуайдо съобщи това в оповестен в Twitter видеозапис, на който е с опозиционния политик Леополдо Лопес и членове на въоръжените сили.

" Народът на Венецуела сложи началото на края на узурпацията. В този миг съм на среща с главните военни подразделения на въоръжените ни сили, започвайки заключителния стадий на интервенция " Свобода ", написа Гуайдо в Twitter

Лопес, който беше под домакински арест от юли 2017 година, заяви в Twitter, че е бил освободен от военните и прикани венецуелците да излязат по улиците на мирни митинги.

Гуайдо сподели, че е във военновъздушна база  " Ла Карлота " в Каракас и прикани поддръжниците си да се съберат там.

Малко откакто водачът на опозицията съобщи, че е подсилен от група  " смели бойци ", държавното управление осъди извършващия се " опит за държавен прелом ", съобщи Франс прес.

" В момента сме на път да влезем в конфликт и да обезвреждаме дребна група изменници измежду военните, разположили се на естакадата " Алтамира ", с цел да насърчат държавен прелом ", заяви в Туитър министърът на комуникациите Хорхе Родригес и " пучистката десница " в опит за прелом. " Призоваваме народа да остане оптимално внимателен, с цел да предотвратим, дружно със славните ни боливарски въоръжени сили, опита за прелом и да запазим мира ", добави той.

Верният на президента Мадуро ръководител на Конституционното заседание на Венецуела Диосдадо Кабельо призова поддръжниците на държавното управление да се съберат пред президентския замък в Каракас.

Министърът на защитата генерал Владимир Падрино Лопес каза, че въоръжените сили остават " твърдо в отбрана на законното " ръководство на президента Николас Мадуро.

В поредност постове в Twitter той акцентира, че всички военни елементи в страната са съобщили, че ситуацията в казармите и военните бази е нормалната, показва Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР